logo

Het plan

Typisch Spijkerkwartier

DE SPYKERIJ komt op de plek waar vroeger de gereformeerde Oosterkerk uit 1887 stond. Na de oorlog kwam er een Citroëngarage in de kerk en werden er een showroom, benzinepomp en gebouw bijgebouwd. Toen de garage failliet ging, kwam er een drukkerij die inmiddels is verhuisd naar Duiven. Nu is het tijd om samen te kijken naar wat deze plek in de toekomst kan betekenen voor de stad en de buurt.

Het plan? Een geweldig binnenstedelijk nieuwbouwplan met stoere, stadse woningen en appartementen rondom een nieuwe verborgen Spijkertuin, midden in de bestaande woonwijk. De naam DE SPYKERIJ hebben we ontleend aan de voormalige drukkerij, net als de namen van de 5 bouwblokken die elk zijn vernoemd naar een druklettertype. In alles ademt DE SPYKERIJ die typische sfeer waar het Spijkerkwartier zo bekend om staat.

Blok Arial - 5 herenhuizen

Deze vijf statige en stoere herenhuizen met een woonoppervlak van ca. 138 m2, vind je aan de Rietgrachtstraat. De architectuur van de woningen sluit aan op het authentieke karakter van het Spijkerkwartier, vormgegeven in een modern jasje. De woningen hebben vier woonlagen en zes kamers met op de begane grond een terras met pergola, dat overgaat in de prachtig ingerichte binnentuin. Op de bovenste verdieping bevindt zich ook een zonnig dakterras.

Prijs v.a. €650.000,-

Blok Bodoni - 16 appartementen

Het Spijkerkwartier dankt zijn naam aan de zogenaamde Spijkers. Dat waren opslagloodsen aan de rand van de stad. In complex Bodoni zie je architectuur van die oude Spijkers terugkomen. Op de eerste vijf verdiepingen van het gebouw komen 14 vierkamerappartementen met ruime balkons en een woonoppervlak van ca. 60-106 m2. Op de bovenste verdieping bevinden zich twee zeer riante penthouses van maar liefst 115 m2.

Prijs v.a. €550.000,-

Blok Calibri - 4 stadswoningen

Ze ogen stoer en industrieel, de vier stadswoningen van type Calibri, die met hun voorzijde aan de groene binnentuin liggen en aan de achterzijde een privétuin hebben. Het zijn fijne en ruime familiewoningen die volop leefruimte en woonplezier bieden verdeeld over drie verdiepingen. Het woonoppervlak bedraagt ca. 134 m2 en dankzij het platte dak ontstaat op de bovenste verdieping een fraaie en functionele ruimte die je kunt indelen zoals jij dat wilt.

Prijs v.a. €650.000,-

Blok Didot - 21 appartementen

Ben je starter en wil je graag wonen in DE SPYKERIJ? In complex Didot komen in totaal 18 appartementen met een woonoppervlak van 63 m2 en een balkon op het zuiden. Daarnaast komen er drie wat duurdere terrasappartementen in dit gebouw met een woonoppervlak tot maar liefst 126 m2 en een lekker zonnig terras. Welke type je ook kiest, vanuit alle appartementen heb je een prachtig uitzicht over het groene binnenterrein.

Prijs v.a. €350.000,-

Blok Ecru - 28 sociale huurappartementen

Ecru is een appartementengebouw van vijf lagen op de splitsing van de Rietgrachtstraat, de Dijkstraat en de Singelstraat. Hier komen 28 sociale huurappartementen die worden verhuurd door Volkshuisvesting Arnhem. Je hebt de keuze uit appartementen in verschillende afmetingen. Ideaal voor starters, singles en stellen. Meer informatie is te zijner tijd te vinden op de website van Volkshuisvesting Arnhem.

Villa Rietgrachtstraat - Invulling nader te bepalen

Het Spijkerkwartier is een rijksbeschermd stadsgezicht vanwege de waardevolle ontwikkelingsgeschiedenis die terug te vinden is in de stedenbouwkundige opzet, de bebouwing, wegenstructuur en het groen. Ook de villa aan de Rietgrachtstraat valt daar onder. Op dit moment is nog niet definitief wat de functie van de villa wordt. Wonen, werken, buurthuis? De mogelijkheden zijn divers en de invulling wordt nader bepaald.

In DE SPYKERIJ komt de twaalfde Spijkertuin

De binnentuinen van het Spijkerkwartier zijn verborgen parels, verstopt achter de vaak monumentale huizen van de wijk. Het zijn oases van rust en groen, in het leven geroepen en verzorgd door de bewoners van de wijk. Op dit moment zijn er elf openbare tuinen die een rustpunt vormen in de wijk, een ontmoetingsplek zijn en daardoor een belangrijke sociale functie hebben. Uiteraard zijn de tuinen vooral ook erg koel en groen en zijn daardoor een thuis voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Elke tuin heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van de ligging en wat de omwonenden ermee wilden bereiken. DE SPYKERIJ krijgt ook zo’n tuin: de twaalfde Spijkertuin. Hoe zullen we hem gaan noemen?

annie-spratt-4IqTki_q8KI-unsplash

Planning

De plannen voor DE SPYKERIJ krijgen steeds meer vorm. Zodra alle vergunningen verleend zijn, kunnen we verder met de start verkoop en bouw.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

DE SPYKERIJ komt eraan. De plannen zijn zo goed als gereed en medio 2024 starten we met de verkoop van de woningen en appartementen. Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in als belangstellende. Het verplicht je tot niets, maar geeft je straks wel een streepje voor.

Meld je aan als belangstellende

bart-ros-3W4KObWFuQ4-unsplash